mrkvové hranolky s cesnakovo-kôprovým dipom
Publikované 05.02.2017 v 13:50 v kategórii Recepty, prečítané: 163x
Zdravšia varianta hranoliek.
Potrebujeme:
mrkva
olivový olej
domáca vegeta
biely jogurt
2-4 strúčiky cesnaku
čerstvá petržlenová vňať
čerstvý kôpor
soľ
citrónová šťava
Postup:
Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké hranolky. Zmiešame trošku olivového oleja s domácou vegetou, nalejeme na mrkvu a rukami poriadne premiešame. Poukladáme na papier na pečenie a pečieme pri 180°C (horný a dolný ohrev) cca 25-30 minút. Záleží od hrúbky hranoliek, treba kontrolovať a premiešavať. Kým sa upečie mrkva, spravíme si dressing. Do bieleho jogurtu pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nasekaný kúsok petržlenovej vňate a kôpru. Osolíme, pridáme trošku čerstvej citrónovej šťavy a premiešame. Necháme odležať v chladničke aby sa chute spojili. Mrkvové hranolky sú chutné aj samotné, alebo aj ako príloha. Výborný je aj mix zeleniny na tento spôsob (napr. zeler, petržlen, mrkva, cuketa, baklažán atď....).

Komentáre
Celkom 0 kometárov