Lekvárové šišky bez vyprážania
Publikované 02.01.2017 v 15:23 v kategórii Recepty, prečítané: 153x
Ponúkam vám zdravšiu variantu šišiek plnených lekvárom bez vyprážania na oleji.
Potrebujeme:
1/2 kg hladká múka
250 ml vlažné mlieko
1 žĺtok
40 g práškový cukor
50 g maslo
štipka soľ
1 vanilkový cukor
1 droždie
na potieranie - maslo, rum
na plnenie - džem
na posypanie - práškový cukor
Postup:
Z trochy mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, žĺtok, vanilkový cukor,soľ, roztopené maslo, zvyšok mlieka. Rozmiešame, pridáme kvások a vypracujeme cesto. Necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na cca 0,5 cm hrúbku a pohárom vykrajujeme kolieska. Na polovicu koliesok dáme trošku džemu a druhým kolieskom ho prikryjeme, okraje pritlačíme aby nám džem nevytekal. Šišky poukladáme na plech a necháme ešte cca 20 minút podkysnúť. Pečieme pri 170°C približne 13-15 minút. Ešte za horúca ich potierame roztopeným maslom do ktorého sme pridali 1-2 polievkové lyžice rumu. Po vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom.
TIP: skúsila som hotové šišky aj zamraziť a po rozmrazení boli veľmi chutné

Komentáre
Celkom 0 kometárov