Lečo s ryžou
Publikované 05.08.2016 v 08:56 v kategórii Recepty, prečítané: 1315x
Možno na prvý pohľad trošku zvláštna kombinácia ale ja toto jedlo od malička milujem. Osobne nepoznám veľa ľudí, ktorí si lečo pripravujú práve takýmto štýlom, ale odporúčam aspoň vyskúšať. Možno tomu prídete na chuť.
Na panvici si na troche oleja udusíme pokrájanú zeleninu - paradajky, papriku a cibuľu. Ja zeleninu ešte posypem domácou vegetou.
Pomer zeleniny v leče by mal byť asi takýto:
1 diel - paradajok
1 diel - cibule
2 diely - papriky
Kým sa udusí zelenina, tak si pripravíme ryžu. Ryžu robím takto:
500 g ryže premyjem pod tečúcou vodou v sitku s drobnými okami. Do hrnca dám trošku oleja a premytú ryžu chvíľku popražím na oleji. Podlejem vodou (7,5 dcl), pridám 2 lyžičky domácej vegety (z kupenskej treba menej aby nebola slaná). Rúru vyhrejem na 230°C a zakrytý hrniec dám do rúry presne na 30 minút. Nie je potrebné ryžu kontrolovať, za 30 minút je určite akurát - mám to rokmi overené.
Potom ryžu a lečo zmiešame, posypeme na tanieri strúhaným parmezánom a podávame. Dobrú chuť!

Komentáre
Celkom 0 kometárov